Gastronómia je neoddeliteľnou súčasťou každej národnej kultúry. To, samozrejme, platí aj o Chorvátsku. Kto chce túto krajinu spoznať naozaj na 100 %, mal by ochutnať jej lokálne špeciality. Skúsime vás trochu navnadiť. Naznačíme, ako by taký chorvátsky obed u nás mohol vyzerať.

Ako predjedlo odporúčame „Premium okusi hrvatske za 2 osobe“, čiže „Prémiovú chuť Chorvátska pre dve osoby. Ide o bohatý tanier s dalmatínskou šunkou, pršutom z Istrie, slavónskou klobáskou, chobotnicou, ančovičkami, lokálnymi syrmi z Istrie a ostrova Pag, domácimi uhorkami a chlebom. Ako polievku si môžete dať napríklad „krem juha od morske ribe“, čo je vynikajúca krémová polievka s plodmi mora. A hlavný chod? Stavte na klasiku – „polako pečena svinska rebrica“, to znamená pomaly upečené bravčové rebierka s domácou zeleninou, BBQ omáčkou a chlebom. A keby ste svoj obed chceli zakončiť niečím sladkým, nechajte sa zlákať dezertom „lava kolač“, lávovým koláčom plným lahodnej čokolády. Že sa vám už zbiehajú slinky? Tak neváhajte a príďte ochutnať. Prajeme dobrú chuť – dobar tek!